Asociatia Freelancerilor este persoana juridica fara scop patrimonial, cu sediul social in str. George Calboreanu, nr. 5, bl. 125, sc. B, et. 7, ap. 88, sector 6, Bucuresti, cod postal 061213, cod de inregistrare fiscala 32479271. 

De asemenea, Asociatia Freelancerilor este inregistrata in Registrul special al Asociatiilor si Fundatiilor de la Judecatoria sectorului 6 Bucuresti, nr. 138/ 12.11.2013 si la ANSPDCP ca operator de date cu caracter personal, sub numarul 31036.

~ // ~

Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.asociatiafreelancerilor.ro si a serviciilor si beneficiilor asociate acestuia 

Acest document constituie Acordul privind Termenii si Conditiile de Utilizare (“Acordul”) si stabileste termenii legali de utilizare de catre dvs. a site-ului www.asociatiafreelancerilor.ro si a serviciilor si beneficiilor asociate acestuia (“Serviciul”). Va rugam sa-l cititi cu atentie!  

1.Introducere

Accesul la si utilizarea Serviciului sunt supuse prevederilor din prezentul Acord, Regulamentului de Ordine Interioara al Asociatiei Freelancerilor, precum si legislatiei in vigoare in Romania. Accesand si utilizand Serviciul, acceptati, fara limitari sau calificari, aceste conditii si luati la cunostinta ca orice alte acorduri prealabile dintre dvs. si Asociatia Freelancerilor  (denumita in continuare si AF) sunt inlocuite prin prevederile prezentului document.

AF isi rezerva dreptul de a modifica, adauga sau elimina orice prevedere a acestui Acord, in orice moment, prin postarea de noi termeni si conditii de utilizare, fiind recomandat ca utilizatorul sa verifice la fiecare accesare versiunea curenta, marcata prin «Data ultimei modificari». 

Prin folosirea Serviciului (indiferent daca accesul este intamplator sau intentionat), sunteti de acord cu prevederile Acordului si sunteti raspunzator de respectarea acestora in calitate de utilizator final, indiferent de modalitatea de utilizare a site-ului: vizitator, posesor al unui cont inregistrat, membru al AF. “Utilizator” final este orice persoana care acceseaza orice pagina sau resursa din cadrul Serviciului, indiferent daca este sau nu utilizator inregistrat. Daca nu sunteti de acord cu prevederile Acordului trebuie sa parasiti acest site, iar orice accesare ulterioara va fi considerata ca fiind o acceptare a termenilor si conditiilor prezentate in continuare.

Inregistrarea unui cont de utilizator in web-site este necesara pentru a avea acces la functionalitatile si serviciile destinate utilizatorilor inregistrati ai website-ului. Procedura de inregistrare poate fi incheiata de catre un Utilizator potential numai dupa ce acesta a consimtit explicit sa respecte Acordul. 

Orice incalcare a prevederilor prezentului Acord permite administratorului siteului www.asociatiafreelancerilor.ro sa transmita Utilizatorului avertismente si, in cele din urma, sa restrictioneze (la libera sa alegere) accesul Utilizatorului in cauza, pe o perioada nedeterminata.

Asociatia Freelancerilor isi asuma obligatia de a posta link permanent catre prezentul Acord pe pagina principala a website-ului, astfel ca acesta sa poata fi usor de identificat si citit. Faptul ca Utilizatorul nu stia de existenta acestuia sau ca nu l-a citit nu poate fi invocat drept argument pentru incalcarea prevederilor prezentului Acord.

2.Valabilitate

Acordul se aplica pe termen nelimitat, de la prima accesare a Serviciului. AF poate suspenda sau rezilia drepturile de Utilizator sau poate restrictiona accesul la Serviciu in conditiile indicate in acest Acord.

3. Inregistrare, parole si date cu caracter personal. Obligatii si responsabilitati

Pentru a accesa anumite sectiuni ale website-ului, va fi necesar sa va creati un cont si vi se vor solicita informatii personale de identificare, cum ar fi numele/prenume, adresa de e-mail, numarul de telefon, data nasterii. 

Asociatia Freelancerilor este inregistrata ca Operator de date cu caracter personal, sub numarul 31036 si respecta legislatia in vigoare, actionand in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Prin furnizarea informatiilor, Utilizatorul este de acord ca AF sa colecteze si sa prelucreze datele, conform prevederilor si cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. 

AF are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate (reclama, marketing si publicitate si servicii de comunicatii electronice), datele personale pe care Utilizatorul le furnizeaza. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre AF inclusiv reprezentantilor legali si imputernicitilor acesteia si pot fi comunicate numai partenerilor contractuali ai asociatiei, furnizorilor de bunuri si servicii, cu respectarea prevederilor contractuale de confidentialitate.

Prin inregistrarea pe site-ul AF sau prin completarea formularelor solicitate prin intermediul siteului va obligati sa oferiti si sa mentineti datele d-voastra de identificare si informatiile personale actuale si complete, reale si corecte. Daca pentru informatiile pe care le oferiti exista suspiciuni ca ar fi false, inexacte sau incomplete, Asociatia Freelancerilor are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul si sa refuze toate incercarile ulterioare de accesare a website-ului.

Dupa crearea contului de Utilizator, accesul la contul, respectiv pagina personala se vor face prin nume de Utilizator si parola sau printr-o alta metoda de autentificare acceptata, cum ar fi contul de Facebook, Google + sau de LinkedIn. 

Sunteti in totalitate raspunzator de pastrarea confidentialitatii parolei personale si sunteti responsabil pentru toate activitatile care au loc sub parola sau din contul dvs. Va recomandam in mod expres sa nu divulgati nimanui parola contului si/sau parolele de conectare prin celelalte metode de autentificare acceptate. Este de asemenea recomandabil sa inchideti sesiunea de lucru in browserul de internet utilizat, in special in cazul accesarii internetului de pe calculatoare publice. 

Parolele prin care va autentificati in acest site sunt criptate, astfel ca administratorii site-ului nu au acces la varianta neincriptata a acestora. AF nu va va solicita niciodata parola. In caz ca ati uitat-o sau aveti suspiciuni ca cineva a luat la cunostinta de aceasta, puteti reseta si apoi modifica parola prin intermediul paginii dedicate, daca aveti acces la casuta de e-mail cu care v-ati inregistrat.

Sunteti de acord sa nu folositi in nici o situatie contul sau parola unui alt Utilizator si sa nu va divulgati parola catre o terta parte. Sunteti de acord sa informati Asociatia Freelancerilor de indata ce suspectati orice utilizare neautorizata a contului personal sau aveti cunostinta de orice alta incalcare a securitatii Serviciului.

Cu toate ca Asociatia Freelancerilor si-a luat masuri de protejare a securitatii siteului, va reamintim insa ca AF nu poate asigura sau garanta securitatea transmisiilor de informatii prin intermediul internetului. Utilizatorul trebuie sa fie constient de riscurile generale de transmitere a informatiilor pe Internet. In acest sens, transmiterea catre website a tuturor informatiilor se realizeaza pe riscul Utilizatorului. Asociatia Freelancerilor nu-si asuma nici o responsabilitate pentru pierderi sau daune care rezulta in mod direct sau implicit din utilizarea neautorizata a parolei sau a contului dvs. de catre o terta parte.

4. Stergerea datelor cu caracter personal

Conform Legii nr. 677/2001, Utilizatorul beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor cu caracter personal, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. 

In acelasi timp, Utilizatorul are dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale si sa solicite stergerea acestora. Pentru exercitarea acestor drepturi, Utilizatorul trebuie sa adreseze o cerere scrisa, datata si semnata, trimisa electronic catre Asociatia Freelancerilor la adresa de e-mail: contact[at]asociatiafreelancerilor.ro.  

5.Proprietate intelectuala

Acest website este Copyright©2014 Asociatia Freelancerilor, iar toate drepturile sunt rezervate. Toate textele si materialele prezentate in acest webwebsite, cu exceptia continutului generat in mod direct de Utilizator, sunt detinute de catre / licentiate pentru AF si sunt protejate prin drepturile de proprietate intelectuala si cele conexe. De asemenea, AF pastreaza in totalitate si in mod unilateral dreptul de a adauga, sterge, modifica, folosi toate materialele, datele si informatiile continute la orice moment de Serviciu, inclusiv cele adaugate de utilizatorii finali sau asociate comportamentului lor in cadrul Serviciului. Utilizarea neautorizata, copierea, reproducerea, afisarea, modificarea sau retransmiterea informatiilor sau elementelor grafice legate de sau incluse pe acest website este strict interzisa in absenta acordului explicit in scris din partea Asociatiei Freelancerilor. 

Fara a exclude cele de mai sus, Utilizatorul poate descarca orice Continut pentru uz personal, non-comercial cu conditia sa pastreze intacte toate anunturile privind drepturile de proprietate intelectuala si de utilizare.

Asociatia Freelancerilor nu solicita drepturi de proprietate intelectuala asupra textelor, fisierelor, imaginilor, materialelor video, sunetelor, lucrarilor de autor sau asupra altor materiale pe care Utilizatorul le poate posta/incarca pe sau prin intermediul acestui Serviciu (denumit colectiv "Continut"). Dupa postarea Continutului pe sau prin intermediul acestui website, Utilizatorul va continua sa-si pastreze toate drepturile de proprietate. Prin postarea de continut pe sau prin intermediul acestui website, Utilizatorul consimte in mod expres sa acorde catre  AF dreptul de a utiliza, modifica, afisa public, reproduce si distribui astfel Continutul, in orice scop, fara ca Utilizatorul sa emita pretentia vreunei compensatii financiare sau de orice alta natura.

Utilizatorul declara si garanteaza ca detine sau controleaza toate drepturile sau ca a obtinut un acord sau o aprobare privind dreptul de autor, marca inregistrata, proprietatea intelectuala sau alte legi necesare pentru a publica sau a folosi Continutul.

Utilizatorul garanteaza ca prin postarea Continutului folosind Serviciul sau prin utilizarea acestuia de catre AF nu se vor incalca drepturile de confidentialitate, drepturile de publicitate, drepturile contractuale, drepturile de autor sau orice alte drepturi ale altor persoane sau entitati. 

6. Informatii si restrictionarea utilizarii comerciale a acestora

Informatiile, detaliile proiectelor si evenimentelor, serviciile si beneficiile obtinute/realizate de AF pentru membri si prezentate in cadrul Serviciului sunt oferite cu titlu informativ si pot suferi modificari neanuntate. Totusi, AF se obliga sa actualizeze Continutul prezentat in cadrul Serviciului. De asemenea, imaginile, clipurile video si celelalte resurse media sunt prezentate in cadrul Serviciului cu titlu de exemplu. Asociatia Freelancerilor nu-si asuma raspunderea pentru orice decizie luata sau fapta realizata de catre Utilizator pe baza informatiilor sau serviciilor obtinute prin utilizarea Serviciului. 

Serviciul este destinat, cu precadere, utilizarii de catre membrii Asociatiei Freelancerilor si, in acest sens, nu poate fi folosit in legatura cu actiuni cu caracter comercial, cu exceptia celor expres agreate si permise de catre AF. Utilizarea ilegala si/sau neautorizata a Serviciilor site-ului, incluzand colectarea de informatii confidentiale si/sau adrese de e-mail ale altor Utilizatori, prin mijloace electronice sau de alta natura sunt interzise.

Reclamele comerciale, link-urile si orice alte forme de promovare pot fi eliminate de pe paginile personale ale Utilizatorilor fara vreun avertisment din partea Asociatiei Freelancerilor si pot conduce la restrangerea sau eliminarea accesului la Serviciu pentru Utilizatorul gasit in culpa. Asociatia Freelancerilor are dreptul sa declanseze actiuni in justitie impotriva oricarei utilizari ilegale sau neautorizate a Serviciului.

7. Modificari ale Serviciului

AF  are dreptul de a schimba, suspenda sau intrerupe, temporar sau permanent, orice functionalitate a Serviciului, in orice moment, inclusiv accesul catre orice facilitate a site-ului, catre orice caracteristici si/sau beneficii, catre baze de date sau Continut, fara notificare prealabila si fara a fi facuta responsabila pentru eventualele efecte/urmari.

8. Monitorizare 

In calitate de Utilizator al acestui website sunteti de acord ca Asociatia Freelancerilor are dreptul, dar nu si obligatia, de a monitoriza, edita, dezvalui, refuza postarea sau elimina in orice moment, pentru orice motiv, orice Continut prezentat oriunde in cadrul Serviciului, inclusiv, dar fara a se limita la paginile personale sau comentarii. Fara a exclude cele de mai sus, AF nu redacteaza si nu poate revizui toate materialele postate de catre Utilizatori in cadrul Serviciului si nu este responsabila pentru astfel de Continut.

9. Restrictii 

Urmatoarele activitati nu sunt permise in cadrul acestui Serviciu si reprezinta o incalcare semnificativa a Termenilor si Conditiilor de utilizare, fara insa a se limita la:

 Folosirea Serviciului pentru orice scop care incalca legile nationale ale Romaniei sau legile internationale; 

 Postarea de materiale care incalca drepturile de proprietate intelectuala sau drepturile de confidentialitate ale altor persoane / entitati / organizatii; 

 Postarea materialelor ilegale, amenintatoare, instigatoare la ura, abuzive, calomnioase, defaimatoare, obscene, care aduc atingere intereselor altor persoane sau sunt contrare scopului Asociatiei Freelancerilor si Serviciului;

•  Utilizarea Serviciului pentru a juca rolul unei alte persoane sau entitati, cu intentia falsului de identitate sau a afilierii eronate a AF cu o anumita persoana sau entitate;

 Obtinerea accesului neautorizat la Serviciu sau orice cont sau sistem informatic aferent Serviciului sau conectat la acesta, prin mijloace ilegale; 

 Angajarea in publicitate sau solicitari comerciale privind orice produs sau serviciu, sau pentru a solicita donatii de orice fel prin intermediul Serviciului, fara acordul scris al AF; 

 Materiale care restrictioneaza accesul altor Utilizatori sau limiteaza accesul acestora la folosirea Serviciului; 

 Postarea de materiale care constituie sau incurajeaza un comportament inadecvat sau care ar putea constitui un delict penal sau ar putea conduce la raspundere civila; 

 Postarea de materiale care contin virusi sau alte componente daunatoare;

 Declaratii false sau care induc in eroare privind sursa/originea postarii; 

 Colectarea de informatii cu privire la terte persoane, fara acordul scris al acestora; 

 Angajarea in orice alta actiune contrara scopului Serviciului asa cum este stabilit de catre AF sau care expune Serviciul la responsabilitate si/sau prejudiciu. 

Prin accesarea Serviciului, Utilizatorul se angajeaza sa nu creeze nici o dauna sau prejudiciu sanctionate ca atare de legislatia romana catre AF sau catre oricare persoana fizica sau juridica.

Asociatia Freelancerilor poate urmari, sanctiona sau recupera prin proceduri legale daunele cauzate functionarii Serviciului sau imaginii sale in urma oricarei folosiri ilegale sau daunatoare a Serviciului de catre Utilizator. In plus, AF isi rezerva dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care incalca aceste prevederi, incluzand si fara a se limita la indepartarea continutului nepotrivit din cadrul Serviciului sau incetarea calitatii de Utilizator si/sau Membru al acestuia. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, AF poate denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre acestea a datelor personale ale celor in cauza.

10. Limitarea responsabilitatii

Serviciile, sfaturile, opiniile, declaratiile, Continutul sau alte informatii afisate, accesibile sau distribuite prin intermediul Serviciului pot contine erori si pot inregistra perioade de intrerupere a functionarii. Asociatia Freelancerilor nu este raspunzatoare pentru continutul inexact sau intreruperile in functionare, indiferent daca acestea sunt cauzate de Utilizatori, de echipamente sau de functionarea defectuoasa a Serviciului.

Serviciul este prezentat „asa cum este" („as is"), fara nici o garantie, obligatie sau raspundere suplimentara fata de utilizatorii finali sau fata de terti. Orice garantii exprese si implicite, inclusiv aceea ca Serviciul ar servi unui anume scop, sunt respinse la limita maxima permisa de legile in vigoare. 

AF nu raspunde si nu va fi facuta responsabila in nici un fel de Utilizator sau de catre alta terta parte pentru orice fel de daune, pagube sau costuri ce rezulta in mod direct sau indirect din utilizarea, intarzierea sau functionarea defectuoasa a Serviciului si/sau produse direct sau indirect de catre cauze asupra carora AF nu are nici o influenta. Acestea includ, fara a fi insa limitate la: functionarea defectuoasa a echipamentelor tehnice utilizate, intreruperea legaturii la internet sau a conexiunii telefonice, virusi informatici, acces neautorizat la sistemul AF, erori de operare, greva, etc.

11. Link-uri

Asociatia Freelancerilor, membrii sai, precum si alti Utilizatori pot furniza/posta link-uri catre alte website-uri. AF nu are obligatia sa revizuiasca, sa aprobe sau sa exercite vreun control asupra continutului acestor website-uri, utilizarea acestora fiind pe riscul fiecarui utilizator si supunandu-se Termenilor de utilizare aplicabili in cadrul fiecaruia dintre website-uri.

12. Despagubiri

Utilizatorul este de acord sa despagubeasca si sa nu responsabilizeze Asociatia Freelancerilor in legatura cu orice pretentie sau solicitare venita din partea unei terte parti, rezultata din/in legatura cu incalcarea de catre Utilizator a Acordului sau a oricaror drepturi de proprietate intelectuala aferente Continutului postat de catre acesta sau de la calculatorul acestuia, folosind Serviciul. De asemenea, toate redeventele, taxele sau alte sume datorate unor terte parti generate de preluarea de catre AF a Continutului postat de Utilizator sau de la calculatorul acestuia, folosind Serviciul, cad in sarcina directa a Utilizatorului si vor fi achitate strict de catre acesta. 

13. Legea aplicabila

Acordul, drepturile si obligatiile impuse, precum si toate efectele juridice produse de acest Acord vor fi intepretate in baza si guvernate de catre legislatia romana. 

Legea din Romania va guverna toate eventualele aspecte ce nu au fost prevazute de acest Acord, iar orice disputa in legatura cu acest Acord va fi deferita instantelor judecatoresti competente din Romania, doar daca in prealabil nu se va ajunge la nici o intelegere pe cale amiabila.

14. Alte Clauze

AF incearca sa-si imbunatateasca Serviciul si va invita sa ne scrieti la contact[at]asociatiafreelancerilor.ro pentru orice probleme si sugestii legate de Serviciu sau de acest Acord. 

Data ultimei modificari: 07.05.2014