Este ok sa te razgandesti! Ne pare rau, dar este decizia ta!

Daca doresti sa renunti la inscrierea in Asociatia Freelancerilor sau la serviciile si produsele achizitionate prin intermediul platformei https://asociatiafreelancerilor.ro si implicit sa primesti inapoi suma deja achitata, poti sa aplici pentru procedura de retur in maxim 10 zile lucratoare, conform dispozitiilor Ordonantei de Guvern nr.130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Pentru produse, termenul de 10 zile lucratoare prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga de la data primirii acestora de catre consumator.

Pentru servicii, termenul de 10 zile lucratoare prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga din momentul validarii platii (banii au fost virati cu succes in contul Asociatiei Freelancerilor).

Prin contract la distanta se intelege contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.

Dreptul de retur in 10 zile lucratoare se adreseaza doar clientilor care au achizitionat produse online de pe site-ul https://asociatiafreelancerilor.ro.

Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

Conform Ordonantei nr. 130/2000 consumatorul este raspunzator de achitarea cheltuielilor aferente returnarii produselor catre comerciant.

Dreptul de renuntare la cumparare nu se aplica in cazul persoanelor juridice.

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator.

Conform dispozitiilor Ordonantei nr. 130/2000, consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile (consumatorul si comerciantul) au convenit altfel:

a) contracte de furnizare de servicii a caror executie a inceput, cu acordul consumatorului, inaintea expirarii termenului de 10 zile lucratoare;

b) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;

c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;

d) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul în care aceste inregistrari sau programe informatice au fost desigilate de catre consumator;

e) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor magazin;

f) contracte de servicii de pariuri sau loterii;

Pentru orice detalii sau neclaritati va rugam sa ne contactati prin e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site-ul https://asociatiafreelancerilor.ro sau prin formularul de contact care va sta la dispozitie.