Suntem copywriteri. Suntem oameni de PR. Suntem specialisti in marketing, contabili, avocati, arhitecti si psihologi. Suntem specialisti in IT, consultanti, practicieni in insolventa, mediatori, traducatori. Suntem jurnalisti, bloggeri, designeri, web designeri, art directori, fotografi, traineri, coachi, consultanti de arta, scenografi, graphic designeri, sound designeri, editori, regizori, cameramani, actori. Organizatori de evenimente. Producatori. Suntem hair stylists, flower stylists, food stylists. Ilustratori si 3D-isti. 

Suntem toti cei cu meserii cu nume ciudate ori de negasit in codul CAEN.

Si suntem independenti. Suntem freelanceri. 

Suntem mai multi de 8.5 milioane doar in Uniunea Europeana! In Romania suntem 1,5 milioane, in Germania, 3.9 milioane, iar in Marea Britanie, 4.1. In SUA, suntem peste 34 de milioane!

In toată Europa, suntem una din patru persoane care lucreaza!

Suntem tineri, educati, profesionisti, talentati si independenti si reprezentam segmentul fortei de muncă cu cel mai rapid ritm de crestere, atat in Uniunea Europeana, cat si la nivel mondial. Se estimeaza ca pana in anul 2020, procentul nostru, al persoanelor care lucreaza pe cont propriu va ajunge la 40%, din totalul fortei de muncă, atat in Europa, cat si in SUA sau Australia. 

Peste sase ani, aproape fiecare al doilea om va fi freelancer!

Am ales sa mergem fiecare pe drumul lui, dar am ales să fim cu totii impreuna in Asociatia Freelancerilor!

Pentru ca desi numarul nostru este in crestere si in Romania, de cele mai multe ori suntem ignorati și subapreciati. Dovada faptul ca solutiile economice actuale vizeaza mult mai mult crearea de noi locuri de munca si aproape deloc folosirea competentelor si talentului celor care au ales sa fie independenti.

Pentru ca, oricat de bun ai fi, oricat de multa energie ai avea, oricat de multe lucruri ai sti, la un moment dat ai nevoie de ajutor, de un sfat, de un tool, de un om, de o expertiza, de un alt punct de vedere. Si atunci iti dai seama ca desi esti freelancer si esti independent, succesul nu mai depinde doar de tine, ci depinde foarte mult si de reteaua din care faci parte, de oamenii pe care ii ai langa tine.

Pentru ca succesul nu este niciodata un accident. Este rezultatul unor forte care lucreaza impreuna.

Pentru ca, in cele din urma, impreuna ne este mai bine pe cont propriu!